Specialist in
flexibele- en glaspanelen

Gioco Solutions

Semi-flexibele zonnepanelen met G-Wire technologie

De semi-flexibele zonnepanelen van Gioco Solutions zijn uitgerust met de innovatieve G-Wire technologie. Hierdoor worden zogenaamde 'micro-cracks' en 'hot spots' sterk terug gedrongen. De bedrading geven de cellen meer dan 1000 contactpunten per cel. Alle panelen van Gioco Solutions zijn IEC gecertificeerd en bestand tegen (zoute) nevel. Dat maakt de panelen bij uitstek geschikt voor gebruik op boten.

Het gewicht van de Gioco Solutions panelen is 1/8 van dat van glaspanelen. Bovendien zijn de panelen slechts 1,5mm dik waardoor ze niet opvallen op het dak. Alle panelen zijn tot 25% buigzaam en op veel verschillende ondergronden toe te passen. Door gebruik te maken van high-end cellen ligt het cel-rendement boven de 20%.

Wat verder uniek is aan de panelen van Gioco Solutions ten opzichte van andere merken, is dat de zonnecellen tijdens het productie proces niet worden gesneden. Bij vooral kleine panelen kiezen veel andere fabrikanten ervoor om zonnecellen te snijden om vervolgens kleine reepjes zonnecellen in serie te verbinden. Op die manier kan ook een klein zonnepaneel een spanning hebben van meer dan 18V.

Voordeel van het gebruik van hele zonnecellen is dat er minder verbindingen nodig zijn tussen de cellen en dat er geen rendementsverlies is door het snijden van de cellen. Het gevolg is echter wel dat bij kleine zonnepanelen van Gioco Solutions (onder 130Wp) een step-up (boost) laadregelaar nodig is om de geringe spanning uit het paneel boven de accuspanning te brengen. Een regelaar zonder step-up functie zal de accu(bank) niet kunnen laden.

De step-up laadregelaars worden ook geleverd door Gioco Solutions.

Terug naar overzicht