Specialist in
flexibele- en glaspanelen

Opvouwbare mappen / matten

door Independent Solar Solutions

U voelt niets voor een permanente installatie van zonnepanelen op uw boot? Of u wilt uw boot binnen afzienbare tijd verkopen en de zonnepanelen meenemen? Soms zijn er redenen om niet te kiezen voor een permanente installatie.

Met de opvouwbare matten van Independent Solar Solutions is het mogelijk om de het zonnepaneel na gebruik op te bergen en dus geen vaste installatie behoeft. Bij gebruik opent u de mat en plaatst het paneel richting de zon door de pootjes uit te klappen. Op die manier heeft u een extra energie-voordeel boven een vaste (horizontale) installatie van zonnepanelen wat kan oplopen tot wel 50%. Wanneer u het zonnepaneel niet meer gebruikt vouwt u deze weer in tot een kleine map. Door het klittenband blijft alles netjes op zijn plaats en is het makkelijk weg te bergen.

De mappen maken gebruik van monokristallijne zonnecellen van het merk SunPower. Deze zonnecellen met MAXEON design  behoren tot de meest robuuste zonnecellen in de markt door hun back-contacts. De grote meerwaarde van deze cellen is dat ze vele malen minder kwetsbaar zijn voor micro-cracks waardoor de levensduur van de mappen veel langer is in vergelijking met andere producten uit de markt.

Omdat de opvouwbare matten voorzien zijn van kabels en laadregelaar hoeft u alleen uw accu aan te sluiten. Vervolgens zorgt de zon ervoor dat uw accu's weer worden opgeladen. Plug-and-play dus! De matten zijn in verschillende maten / vermogens beschikbaar. 

Klik rechts op deze pagina op de specifieke producten voor meer informatie.

Terug naar Independent Solar Solutions

Beschikbare producten