Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Accu's vergelijken

AGM Accu

Een AGM accu is een loodzuuraccu waarbij het elektrolyt geabsorbeerd is in een glasvezelmat tussen de loodplaten. Dit zorgt voor een aantal voordelen ten opzichte van traditionele loodzuuraccu's.

 • Onderhoudsvrij: Omdat het elektrolyt geabsorbeerd is, is er geen noodzaak om water bij te vullen, waardoor geen onderhoud nodig is.
 • Diepontladingscapaciteit: AGM-accu's hebben over het algemeen een betere diepontladingscapaciteit dan traditionele loodzuuraccu's, wat betekent dat ze beter bestand zijn tegen diepere ontladingen zonder schade aan de accu.
 • Trillingsbestendigheid: De constructie met de glasvezelmat zorgt ervoor dat AGM-accu's beter bestand zijn tegen trillingen, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij trillingen een factor zijn, zoals in voertuigen of boten.
 • Lager zelfontladingspercentage: AGM-accu's hebben over het algemeen een lager zelfontladingspercentage dan traditionele loodzuuraccu's, wat betekent dat ze langer hun lading kunnen vasthouden wanneer ze niet in gebruik zijn.
Bekijk AGM accu's

Vanwege deze eigenschappen worden AGM-accu's vaak gebruikt in campers of boten in combinatie met zonnepanelen.


Lithium Accu

Een lithiumaccu voor boten of campers is een type accu dat een grote capaciteit combineert met geringe afmetingen en een laag gewicht. Wij leveren LiFePO4 accu's met een kathodemateriaal van lithium-ijzerfosfaat. LiFePO4-batterijen staan bekend om hun veiligheid, stabiliteit en thermische tolerantie. Ze hebben een lagere energiedichtheid dan sommige andere lithium-ionbatterijen, maar compenseren dit met een betere levensduur, verminderd risico op thermische runaway en een hogere tolerantie voor diepe ontladingen. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen waar veiligheid en duurzaamheid belangrijker zijn dan maximale energiedichtheid, zoals opslag voor zonnepanelen (off grid voorzieningen) en maritieme toepassingen.

Deze accu's bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele loodzuuraccu's, GEL accu's of zelfs AGM-accu's:

 • Lichtgewicht: Lithiumaccu's zijn over het algemeen lichter dan loodzuuraccu's, wat kan resulteren in een gewichtsbesparing voor boten en campers
 • Hoge energiedichtheid: Lithiumaccu's hebben een hogere energiedichtheid dan loodzuuraccu's, wat betekent dat ze meer energie kunnen opslaan voor een bepaald volume en gewicht.
 • Snelle laadtijden: Lithiumaccu's kunnen snel worden opgeladen in vergelijking met loodzuuraccu's
 • Dieper ontladen: Lithiumaccu's kunnen dieper worden ontladen dan loodzuuraccu's zonder schade aan de accu, wat handig kan zijn voor boten met hoge stroomvereisten
 •  
 • Langere levensduur: Lithiumaccu's hebben over het algemeen een langere levensduur dan loodzuuraccu's, met een groter aantal laad- en ontlaadcycli voordat de prestaties beginnen te verminderen.
Bekijk lithium accu's

GEL Accu

Een GEL-accu is een ander type loodzuuraccu, vergelijkbaar met AGM (Absorbed Glass Mat) accu's, maar met een andere elektrolyt. Bij GEL-accu's is het elektrolyt een gelachtige substantie, vandaar de naam.

Hier zijn enkele kenmerken van GEL-accu's:

 • Onderhoudsvrij: Net als AGM-accu's zijn GEL-accu's over het algemeen onderhoudsvrij omdat ze geen vloeibaar elektrolyt hebben dat kan lekken of bijgevuld moet worden.
 • Dieper ontladen: GEL-accu's hebben vaak een goede diepontladingscapaciteit, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij regelmatige diepe ontladingen plaatsvinden, zoals in zonne-energiesystemen.
 • Trillingsbestendigheid: Net als AGM-accu's zijn GEL-accu's over het algemeen bestand tegen trillingen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in voertuigen (zoals campers) en andere toepassingen waar trillingen een factor zijn.
 • Langere levensduur: GEL-accu's hebben vaak een langere levensduur dan traditionele loodzuuraccu's vanwege hun constructie met gel-elektrolyt, waardoor ze een goede investering kunnen zijn voor toepassingen waar betrouwbaarheid op lange termijn belangrijk is.
 • GEL-accu's worden vaak gebruikt in voertuigen/campers, maritieme toepassingen en back-upstroomvoorzieningen vaak in combinatie met zonnepanelen vanwege hun robuustheid en betrouwbaarheid.
Bekijk GEL accu's