Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Bevestigingsmethoden zonnepaneel

4 manieren van bevestigen

Hoe kunnen flexibele zonnepanelen het beste worden bevestigd op een boot, camper of caravan? In het onderstaande artikel bespreken wij de 4 meest gebruikte methoden van bevestigen.


RVS ogen

RVS Ogen

De meest gebruikte manier om zonnepanelen op boten te bevestigen is met roestvrij stalen ogen. Het voordeel van deze montage-optie is dat het zonnepaneel op veel verschillende ondergronden kan worden vastgemaakt en u de mogelijkheid houdt om het paneel te verplaatsen.


Gelijmd

Lijmen

Bij campers en caravans wordt de installatie vaak op het dak gelijmd. Ook bij boten is deze bevestigingsmethode populair, met name omdat dan over de panelen kan worden gelopen. Bij deze optie wordt de achterkant van het paneel voorzien van een dubbelzijdige plaklaag. De plaklaag kan op iedere ondergrond aangebracht worden behalve op polypropilene (PP, voornamelijk gebruikt in verpakkingsmateriaal, textiel, plastic- en auto-onderdelen).

Bekijk een voorbeeld van een installatie van een flexibel zonnepaneel op het dak van een camper.


Tenax knopen

Tenax knopen

Wanneer u verwacht het zonnepaneel regelmatig op te bergen, dan zijn Tenax knopen een goede oplossing. Deze knopen bieden de mogelijkheid om binnen enkele seconden een zonnepaneel te bevestigen of te verwijderen.


Ritssluiting

De ritssluiting is de meest toegepaste manier van bevestigen wanneer het zonnepaneel geplaatst moet worden op textiel. De lange zijden van de panelen worden voorzien van de ritssluiting en kunnen vervolgens worden bevestigd op bimini, bootkap, tent of voortent.

Wilt u weten welke methode van montage het meest geschikt is voor uw boot? Wij denken graag met u mee en geven vrijblijvend advies.