Specialist in
lichtgewicht- & glaspanelen

Prijzen zonnepanelen

Wat betaal ik voor een flexibel zonnepaneel?

Wanneer u overweegt om flexibele zonnepanelen te installeren, is het van belang om te weten welke prijs u ongeveer voor uw zonnepanelen gaat betalen. De kosten van flexibele zonnepanelen zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte, de toegepaste techniek en de kwaliteit van de panelen. Daarnaast leveren verschillende type zonnecellen een verschillend rendement op. Afhankelijk van uw energiebehoefte en beschikbare ruimte kunnen de kosten en opbrengsten van flexibele zonnepanelen van elkaar verschillen.


Wat kost een flexibel zonnepaneel?

Voor de aanschaf van een complete set flexibele zonnepanelen inclusief alle benodigde randapparatuur moet u denken aan prijzen vanaf € 169,-. Dit is de prijs voor een set met het kleinste zonnepaneel van 20Wp (WattPiek) waarmee u bijvoorbeeld telefoons en tablets kan opladen. Naast het zonnepaneel bestaat de set uit een een step-up laadregelaar, solarkabelset en accukabelset inclusief zweefzekering. De set levert in de maanden april tot oktober per dag gemiddeld 6,7 Ampère-uren (Ah).

Voordat u een zonnepaneel aanschaft is het van belang om uw energiebehoefte uit te rekenen. Verbruikt u meer energie en is uw energiebehoefte hoger dan in het bovenstaande voorbeeld? Dan bestaan er tal van andere zonnepanelen in verschillende maten en met verschillende opbrengsten.


Wat is de opbrengst van een flexibel zonnepaneel?

Met de aanschaf van een flexibel zonnepaneel kunt u voorzien in (een deel van) uw energiebehoefte op uw boot. Hierdoor bent u niet afhankelijk van externe stroomvoorziening in de haven en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een nachtje in de natuur te blijven zonder de luxe op te geven van een koelkastje of licht. Daarnaast bespaart u met een zonnepaneel natuurlijk (een deel van) uw energiekosten uit die een haven normaal aan u doorberekent. Zo voorkomt u onvoorziene energiekosten bij het verlaten van de haven.


Hoeveel kost installatie van mijn flexibele zonnepaneel?

Als u heeft besloten flexibele zonnepanelen aan te schaffen, dan kunt u er voor kiezen deze panelen zelf te installeren. Daarvoor betaalt u natuurlijk niks extra’s. Mocht u de installatie willen uitbesteden, dan kunnen wij de montage voor u regelen. Afhankelijk van de complexiteit van de installatie, benodigd klein materiaal en reiskosten, betaalt u hiervoor vanaf € 350,- euro.


Meer weten?

Wilt u meer informatie over de prijs van flexibele zonnepanelen of over welk zonnepaneel het beste bij uw situatie past? Dan helpen wij u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies.